Sponsored content

Caroline van Nieuwenhoven van Van Nieuwenhoven Mobility:

“Met vragen over ontwikkeling, gezondheid en veiligheid kan ik altijd bij OOMT terecht”

Auto’s, inclusief elektrische en hybride, maar ook e-bikes en e-scooters. Van Nieuwenhoven Mobility in Nederweert richt zich op mobiliteitsoplossingen in de breedste zin. Vragen over medewerkers, leerlingen, ontwikkeling, coaching, gezondheid en veiligheid stelt algemeen directeur Caroline van Nieuwenhoven (op de foto met haar broer Bart) als eerste aan OOMT. “Zij hebben veel kennis. We krijgen snel een goed antwoord.”

Voor welke onderwerpen schakelen jullie de hulp van OOMT in?

“Voor alles wat te maken heeft met ontwikkeling, gezondheid en veiligheid. In het verleden hadden we vooral contact over leerlingen. In 2021 zijn we via OOMT begonnen aan een traject over strategisch personeelsbeleid. Zij hielpen ons op weg met adviesgesprekken en coaching, dat is goed bevallen. Daarna hebben we met alle medewerkers, van de auto- en fietsafdeling, een workshop over communicatie gedaan.”

Je noemt het onderwerp leerlingen. Wat doet OOMT op dat gebied voor jullie?

“Veel bedrijven in de mobiliteitsbranche kennen OOMT van de subsidieregelingen voor leerlingen. Daarnaast biedt dit opleidings- en ontwikkelingsfonds praktische ondersteuning aan leerlingen en leerbedrijven. Om een voorbeeld te geven: we hebben een enthousiaste leerling. Hij werkt liever meer bij ons in de werkplaats dan dat hij naar school gaat. De BBL-adviseur van OOMT heeft gepraat met de leerling, met ons en met school. Vervolgens heeft hij ons tips gegeven hoe we dat samen kunnen aanpakken.”

“De workshops zijn laagdrempelig en sluiten goed aan bij de RI&E”

Caroline van Nieuwenhoven van Van Nieuwenhoven MobilityHoe gaan jullie om met gezond werken en veilig werken?

“We zijn zuinig op onze medewerkers. We vinden het ontzettend belangrijk dat onze mensen in een veilige en gezonde werkomgeving werken. Dat zorgt voor een prettig werkklimaat en een prettige werksfeer. We kijken samen met het team hoe we het bedrijf en de werkprocessen zo veilig en gezond mogelijk kunnen inrichten. Als je zelf naar je eigen bedrijf kijkt, moet je oppassen voor bedrijfsblindheid. Je ziet dingen over het hoofd die mensen van buitenaf wel meteen zien. Met de online RI&E-module van OOMT kunnen we zelf onze RI&E actualiseren. OOMT heeft online workshops over veiligheid en werkhouding voor medewerkers. De workshops zijn leerzaam en laagdrempelig en sluiten goed aan bij de RI&E.”


Je klinkt enthousiast. Wat doen jullie nog meer met OOMT?

“Het is een vast onderdeel van onze werkroutine geworden. Ik kijk regelmatig op de website voor inspiratie. Laatst hebben met alle medewerkers de VR Experience gedaan. Als we een vraag over een OOMT-onderwerp hebben, vind ik online snel een antwoord of een oplossing. Als ik bel of mail trouwens ook. En hebben ze het antwoord niet, dan weten ze meestal waar ik het wel kan vinden. Sinds kort maken we gebruik van hun vertrouwenspersoon. Ons contact is prettig, de adviseurs en coaches weten veel en ze staan altijd voor ons klaar.”

“Ik kijk regelmatig op de website voor inspiratie”

Brede ondersteuning voor medewerkers en werkgevers

Het opzetten van strategisch personeelsbeleid. Coaching voor medewerkers. Teamworkshops. Praktische ondersteuning rondom leerlingen, Arbo-zaken en de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). OOMT ondersteunt medewerkers, werkgevers en teams op het vlak van personeelsbeleid, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en veiligheid. Ontdek hier wat ze voor jouw bedrijf en team kunnen betekenen.

Dit artikel is gesponsored door OOMT