Sponsored content

Beta manifesteert zich nadrukkelijk als Europees merk

'Made in Italy' verkoopt

Gereedschap verkoopt veel beter als het in Europa is gemaakt. Als het dan ook nog uit Italië komt, dan weet je dat het ergonomisch goed ontworpen is. "Technici zijn trots op mooi gereedschap."

Beta is een Europese fabrikant met op dit moment acht fabrieken in Italië. Beta manifesteert zich als Europees merk met gereedschap dat 'Made in Italy' is. Dat verkoopt namelijk goed. Maxim Polack, algemeen directeur van Beta Benelux: "Ik zie dagelijks bij verschillende gereedschapsmerken grote verschillen tussen 'made in Europe' en 'made in China', in zowel afwerking, materialen als kwaliteit. Het is zeker niet zo dat alles uit het Verre Oosten slecht of goedkoop is, maar het is wel duidelijk dat steeds meer technici een voorkeur voor Europees gereedschap hebben."

Aandacht voor design en details

In het verlengde van 'Made in Italy' staat ook design hoog in het vaandel. Volgens Maxim zie je dat niet alleen aan de luxere werkplaatsinrichtingen van Beta ("die veel beter ogen dan de standaard werkbankjes op internet") en de complete werkplaatsinrichtingen van 3DBeta. Dat is een exclusieve lijn meubels, ook wel mannen-keukens genoemd, die volledig op maat worden gemaakt en in elke gewenste kleur kunnen worden gespoten. Aandacht voor design zie je ook terug in bijvoorbeeld Beta Workwear. Maxim: "Dat is een lijn van professionele werkkleding en -schoenen, waarmee je veilig kunt werken. Beta besteedt veel aandacht aan design, details en ergonomie, waardoor de producten een mooie uitstraling hebben. Bovendien werkt ergonomisch ontworpen gereedschap veel prettiger. Goed gereedschap is een verlengstuk van de technicus; wie blij is met zijn gereedschap, werkt beter en is productiever."

Demonstratiebussen

Iedereen kent de standaard schroevendraaiers, ratel- en doppensets van Beta wel. Maxim hoeft ze eigenlijk niet meer te laten zien, want ze liggen ook in de inlays van de goedgevulde (en naar eigen smaak samen te stellen) service- en gereedschapswagens. Er zijn zo'n driehonderd Beta-wederverkopers, waarvan er zo'n kleine honderd een uitgebreide voorraad werkbanken, gereedschapswagens en apparatuur kunnen laten zien. Wie nog meer wil zien kan een beroep doen op één van de drie mobiele demonstratiebussen, waarover het Beta-verkoopteam in de Benelux beschikt. Eén wand van elke bus is ingericht met de modulaire C45PRO-werkplaatsinrichting. De andere wanden laten diverse speciaal-gereedschappen zien. Achter de bus kan een grote demonstratie-trailer gekoppeld worden, met de nieuwe RSC50 werkplaatsinrichting en de meest luxe lijn van 3DBeta.

Beta auto I

Beta heeft drie demobussen in de Benelux rondrijden. "Het zijn echte snoepwinkels!"

Beta auto II

Met de demonstratiebussen wil Beta vooral producten laten zien die klanten nog niet zo goed van Beta kennen.

Trots op je gereedschap

Met de demonstratiebussen wil Beta vooral de producten laten zien die klanten nog niet zo goed kennen. Maxim: "Beta heeft de laatste jaren veel bedrijven overgenomen, waardoor het assortiment is uitgebreid met producten zoals slijpschijven van AbraBeta, elektracomponenten van BM Group en chemicals en lasapparatuur van Helvi." Volgens Maxim zijn de demobussen echte snoepwinkels, net als mooi ingerichte bedrijven. "Als de werkomgeving en het gereedschap er gelikt uitzien en je bent er trots op, dan doe je er op vrijdagmiddag ook sneller een schoonmaakdoekje overheen. Mooi gereedschap ruimt ook makkelijker op."

'Made in Italy' heeft de voorkeur van steeds meer technici

Totaalleverancier

We horen vaker dat bedrijven zich 'totaalleverancier' noemen, maar wat bedoel je daarmee? Maxim Polack: "Door de uitbreiding van het assortiment heeft Beta nu meer dan zestienduizend producten. Steeds meer mensen vinden het een hoop gedoe om de schroevendraaiers bij de één, de werkbanken bij een ander, de slijpschijven bij een derde en de spuitbussen en lijmen bij een vierde en vijfde partij te kopen. Je hebt zomaar vijf of zes leveranciers nodig. Kopen bij Beta betekent één bestelling, één pakbon en één doos. Vooral kleinere bedrijven vinden dat prettig." In principe is alles bij Beta in Roosendaal op voorraad, zodat het tussen de 24 en 48 uur bij de dealers is.

 

Dit artikel is gesponsord door Beta.

Maxim Polack

Maxim Polack: "Beta heeft net wat meer aandacht voor design, details en ergonomie."