werkplaats inrichten bij Porsche Centrum Rotterdam

Stap voor Stap

Werkplaats inrichten bij Porsche Centrum Rotterdam

De inrichting van de werkplaats speelt een grote rol in de efficiëntie van de workflow. Daarom kan het soms nodig zijn om je inrichting onder de loep te nemen en volledig te veranderen. Hoe je dat doet, bekijken we hier stap voor stap bij Porsche Centrum Rotterdam.

De werkplaats inrichten gebeurt meestal wanneer de apparatuur aan vervanging toe is of wanneer een bedrijf verhuist. Porsche Centrum Rotterdam was op de oude locatie bijvoorbeeld totaal uit zijn jas gegroeid. Er waren veel te weinig werkplekken, bovendien was het de wens om de dealerschappen van Lamborghini en Bentley én de schadewerkplaats in één centrale locatie onder te brengen.

Een verhuizing biedt een uitgelezen kans om een optimale inrichting te ontwerpen, vooral als het een complete nieuwbouw betreft. Het Porsche Centrum Rotterdam koos een andere optie: het verbouwde een groot, markant gebouw aan de A20, waar voorheen een ander dealerbedrijf zat, en schakelde equipment-specialist Explora en hun partner Brekupa in om een efficiënte en een kwalitatief hoogwaardige, bij de eisen van de autofabrikanten passende inrichting samen te stellen. André de Wit, rayonmanager bij Explora, legt tijdens een rondleiding uit hoe dat eruitziet.